About us

House of India selecteert Indiase designers en merken. Merken in de textiel die net even anders zijn. En elk item met een beperkte oplage. We selecteren merken met een eigen verhaal zowel op het gebied van herkomst als de bijzondere (hand)vaardigheid zoals bloktechniek, weven, applique, quilting. Deze verhalen delen we graag.

We hechten veel waarde aan een persoonlijke band met onze merken, kennen de productiehuizen van binnen&buiten en bepalen zo gezamenlijk de collectie. Altijd kleurrijk en uniek. Het is een droom die uitkomt om deze met jullie te delen.

De oprichter van House of India is ben ikzelf, Cornelie Guise. In 2007/2008 woonde en werkte ik in Delhi. Daar was ik direct geïnspireerd door de zintuiglijke prikkels die het land biedt. De kleurrijke mensen, het leven op de straat, de bijzondere gewoonten en de vriendelijkheid doen vaak mijn ogen stralen en mijn hart harder kloppen. Een intensief land, waarin vele individuen elke dag hun hoofd boven water te houden; door te doen wat ze doen. 

In die periode raakte ik onder de indruk van de textiel producten - en de veelal traditionele handvaardigheid die daarop wordt toegepast. Het voelt voor mij alsof ik in een snoepwinkel rondloop als ik daar al dat moois zie. Het duurde een poosje voordat ik de juiste ingangen had gevonden, maar eind 2015 werd de droom werkelijkheid.

 

Contact

Voor vragen en/of inspiratie kun je contact opnemen met info@houseofindia.nl.
Volg ons ook op Facebook of Instagram!

Ook als je wilt reizen door India, maar daarbij wat hulp kunt gebruiken, dan kun je ons benaderen.